top of page
Por Eso New Tango From The Belgian Shores
Por Eso logo

Nieuwe tango aan de oevers van België

Tango 02 logo

Geen enkel muziekgenre spreekt zo tot de verbeelding als de tango. Het is doordrongen van passie, een universele levensmuziek die gemaakt is voor de dans en een spel is van verzet en overgave aan de liefde. 

Het concert "Por Eso" door het Belgische ensemble Tango 02 met uitsluitend nieuwe composities ligt geheel in lijn met het karakter van de tangomuziek uit de Rio de la Plata, de streek van Buenos Aires en Montevideo: stedelijke populaire dansmuziek met vaak een vleugje eigenwijsheid en (zelf)spot. 

Waarom? Daarom! Of in het Spaans: Por eso.

 

Of ook: zomaar, want de inspiratie en energie was er en Tango 02 wil de muziek die daaruit voortvloeit delen met het brede publiek. Want de weemoedige tonen van de bandoneon gecombineerd met het vurige en opzwepende ritme, laten niemand onberoerd.

Laat u verleiden door onze show

EEN FUSIE VAN TANGO, JAZZ EN HEDENDAAGSE MUZIEK & DANS

Over Tango 02

Tango 02

Velen in de tangoscene herinneren zich Pato Lorente als fluitist/bandoneonist in Alfredo Marcucci's Orquesta Veritango, met wie hij vijftien jaar lang in concerten en milonga's door heel Europa speelde. Alfredo Marcucci maakte zelf deel uit van de orkesten Julio De Caro en Carlos Di Sarli in de jaren veertig en vijftig.

Sinds het overlijden van Maestro Marcucci in 2010 heeft Pato Lorente artistiek niet stilgestaan ​​en in 2022 bracht hij een album uit met uitsluitend nieuwe tangocomposities, opgenomen door het Belgische ensemble Tango 02, 25 jaar geleden opgericht door Pato Lorente. Het doel is om een ​​Belgisch hoofdstuk toe te voegen aan de muziekgeschiedenis van de Tango Rioplatense, gepassioneerde stedelijke folkmuziek met een vleugje zelfspot. Rond dit album heeft Tango 02 ook een tangoconcert ontwikkeld met de titel ‘Por Eso’. De Argentijnse danseres en choreografe Cristina CortésBij sluit zich bij dit project aan.  Zij specialiseerde zich in de fusie van tango en hedendaagse dans en maakte deel uit van A.M. Stekelmans Compañía Tangokinesis, een pionier in deze vorm van fusie in de jaren 90.

 

Het ensemble bracht de show in november 2022 in première in Flagey's Studio 1 in Brussel, België. Tango 02 speelde het concert ook in de Handelsbeurs in Gent (B) en in het CC Ter Diflt in Bornem (B), evenals in Luik en Zinnik.

Daarnaast kan Tango 02 rekenen op de medewerking van de Argentijnse bandoneonist Orlando Dibelo, die op een lange carrière boogt en die deel uitmaakte van het orkest van José Basso en het Roberto Firpo kwartet. Beiden ook, uit de gouden periode van de tango, de jaren 40 en 50.

Tango 02 logo
Tango 02 musicians

Maak kennis met de band

Pato Lorente

Pato Lorente

Benoit Leseure

Benoit Leseure

Pieter Baert

Pieter Baert

Ignaas Vermeiren

Ignaas Vermeiren

Boek een voorstelling

Denis Bogaerts
Savannah Artist Management
info@savannahmgmt.com
+32(0)487622427
Voor Spanje en Latijns-Amerika:
Cristina Cortés
info@cristinacortes.com
+34627313751

Verdere inlichtingen

bottom of page